O tom jak je instagram alá volná platforma část druhá

O tom jak je instagram alá volná platforma část druhá

Vy, kteří jste již četli část první O tom jak je instagram alá volná platforma už víte a vy kteří ještě ne, tak si ji můžete přečíst zde. O tom, jak je Instagram „volná“ a „přátelská“ platforma jsem již psal ve zmíněné první části.

Jen ještě pro doplnění přidávám dva výstřižky ze zásad komunity, kde mají přímo napsané, že se snaží o vytvoření místa, kde může člověk vyjádřit svůj názor anebo se inspirovat ostatními.

(Obr. 1 i Obr. 2  převzaty z veřejných podmínek komunity Instagramu)

Celé to totiž stále pokračuje. Po dvoudenním úsilí vytvořit účty nové, kdy jsem si musel vytvářet internet pomocí hotspotu na mobilu. Vše musel vytvářet v anonymních oknech nikdy nepoužívaného prohlížeče. Se mi tedy povedlo oba účty vytvořit a začal jsem s jejich „propagací“ formou manuálního likování příspěvků lidí a firem, které znám. Začal jsem sledovat pár profilů lidí, kteří mě právě něčím inspirují. A začal jsem obepisovat pár lidí co chodí do kavárny, že mám nový profil a jestli by byli tak hodní a šířili tuto informaci dál. Na profilu @kafevklidu_official mi začali tedy pomalu přibývat sledující. Dohromady asi 30 lidí. Celý den jsem na účet skoro nesáhl jen párkrát zkontroloval, zda se něco děje a večer opět napsal pár lidem o novém profilu a možnostech zviditelnění přirozenou cestou.Po asi půl hodině jsem se chtěl opět podívat jak se to „hýbe“ a zjistil, že mám opět zablokovaný účet z důvodu porušení podmínek komunity a do 30 dní mám provést ověření účtu formou zadání telefonního čísla a zadání došlého kódu. Poté jsem dostal „krásnou“ zprávu o tom, že děkují a do 24 h se mi ozvou, jestli mi účet odblokují.

(Obr. 3 odfocená obrazovkaze stránek Instagram.com)

Opět podotýkám, že bez jakéhokoliv předchozího upozornění. Tohle všechno se stalo na jeden den starém účtu s jedním příspěvkem na informaci o tomto článku a asi 30 sledujícími.

Stále mám větší a větší pocit, že se tento svět sociálních sítí žene ne úplně dobrým směrem. A to opět do dob cenzury a nemožnosti se „svobodně“ vyjadřovat.

Co si o tom myslíte vy? Jsem paranoidní, nebo se to stalo i někomu z vás? Budu rád za zpětnou vazbu, ať už do komentářů nebo pomocí kontaktního formuláře.

Loučím se s vámi

Kavárník v Klidu

Komentáře ke článku

Přidejte komentář

Přihlást k odběru

Chcete dostávat informace o nových článcích no nějaké zajímavé informace ze života kavárníka nebo nějaké tipy a triky? Jednoduše zadejte svůj e-mail a je to.

(nebojte nejedná se o žádný spam)